Historien om ASKO er en god historie! Det begyndte i Vara i Sverige i 1950 med en innovativ ung mands drøm om at bygge en vaskemaskine til sin mor for at gøre hendes liv nemmere. En unik maskine, som med effektiv udnyttelse af vand og energi kunne afspejle en landmands kærlighed til naturen. Med overlegen vaskeevne og pålidelighed, med mulighed for selv at opvarme vandet og slynge vasketøjet rundt, og oven i købet med en holdbar tromle i rustfrit stål.

I mere end 70 år har ASKOs produkter hjulpet mennesker over hele verden til at lave mad, vaske og tage sig af sin familie med størst muligt hensyn til miljøet. Med en unik skandinavisk tilgang kombinerer ASKO prisvindende design med smarte funktioner og løsninger og skaber produkter, der bliver en uundværlig del af dit hjem og dit liv.

ASKO er kendt for at udvikle og producere produkter af høj kvalitet og med vores særlige skandinaviske præg på både form og funktion. Lige siden begyndelsen har det været vores mål at producere førsteklasses produkter, der lever op til, og helst overgår, de forventninger, vores kunder stiller i mange år fremover. Vi bruger de bedste materialer, når vi bygger vores produkter, så de kan leve længere. Vi tester alle vores produkter, før de forlader fabrikken, og vi kører desuden levetidstests på vores vaskemaskiner og tørretumblere i ca. 10.000 driftstimer, svarende til cirka tyve års brug i hjemmet. Opvaskemaskinerne er testet til en levetid på 12.500 driftstimer, hvilket ligeledes svarer til 20 års brug i hjemmet.

ASKOs kerneværdier

Bygget som en professionel

ASKOs løsninger er robuste i deres natur. De er designet til at være pålidelige og bygget til at holde længere med pålidelige materialer og holdbare valg.

Bygget til at udføre

Bygget til at holde

Bygget til at hjælpe

Æstetisk / Skandinavisk design

Det er de tidsløse produkter der afspejler det berømte skandinaviske design. Minimalisme, diskret elegance og højkvalitets håndværk giver dem en funktionel og naturlig følelse, der går over alle trends.

 

Design

Elegant

Emotionel

Omtanke

Med sans for detaljer og funktionel ekspertise, gør ASKO en forskel i folks liv. ASKO produkter er fremstillet indenfor en opmærksom kultur, der værdsætter en god balance som en central kvalitet i økonomien, samfundet og miljøet.

Balanceret

Brugervenlige

Praktiske

Miljø

Vores fabrikker har altid været placeret midt i naturen. Derfor er det helt naturligt for os at bevare og beskytte miljøet. Vi bestræber os konstant på at finde de mest miljøvenlige løsninger og den bedst mulige udnyttelse af alle ressourcer under fremstillingen af vores produkter. Vi tager hånd om miljøet og forsøger at minimere miljøpåvirkningen for alle vores aktiviteter og produkter. Vores produkter er blandt de mest vand- og energibesparende hvidevarer på markedet. I 2008 kunne vi med stolthed præsentere verdens første svanemærkedet vaskemaskine i programmet, i hvert fald indtil videre. Svanemærket er det nordiske miljømærke, der tildeles særligt miljø- og sundhedsvenlige produkter. Med et svanemærket produkt er forbrugeren således garanteret, at produktet overholder meget strenge krav på områderne miljø og kvalitet. ASKOs fabrikker har desuden opnået miljøcertificeringen ISO 14001, hvilket betyder, at alt udføres så miljøvenligt som overhovedet muligt. Et godt eksempel herpå er, at alle maskindele på over 50 gram er mærket til genbrug.

Ecovadis

Som en del af Hisense Europe-gruppen er ASKO blevet tildelt den prestigefyldte EcoVadis-sølvmedalje. Denne vurdering anerkender engagement i bæredygtig forretningspraksis og er et bevis på virksomhedens løbende indsats for at minimere sin miljøpåvirkning og fremme socialt ansvar.

Læs mere

Producentansvar


ASKO, Gorenje Group Nordic A/S, er tilknyttet Elretur og overholder dermed bekendtgørelsen om producentansvar for elektrisk udstyr. Elretur driver et indsamlingssystem og garanterer, at det indsamlede elektriske og elektroniske udstyr bortskaffes og genanvendes på en miljømæssigt forsvarlig og korrekt måde i overensstemmelse med gældende lovgivning.